“Tajā dienā es neko nesaprotu…”: Roberto Meloni intervijā atklāti pasaka, ko domā par latviešu tradicionālajiem svētkiem

Foto – ekrānuzņēmums

Roberto Meloni ir viens no atraktīvākajiem pasākumu un raidījumu vadītājiem Latvijā. Nesenā intervijā viņš atklājis, ko domājis par latviešu svētkiem, kad ieradies Latvijā.

Roberto Meloni ir vadījis gan kulinārijas raidījumu TV24 kanālā, gan arī sarunu raidījumu “Pasaki to skaļi”, kur studijā tika aicināti sabiedrībā pazīstami cilvēki, lai dalītos savos sirdsstāstos. Roberto Latvijā ieradās sen un drīz vien sāka apgūt latviešu valodu, ko šobrīd viņš pārvalda teju vai brīvi.

Protams, dažās intervijās viņš atzinies, ka runājot latviešu valodā, ir dzirdams viņa sicīliešu akcents, un dažus vārdus viņam vēl aizvien pateikt ir grūti, tomēr viņš mūsu valodu pārvalda brīvi.

Kad viņš viesojās TV šovā pie Ainas Poišas, viņš atklāti stāstīja, ka reizēm viņam nākot ārā tādi vārdi kā “ar visām pekelēm” vai, piemēram, “jampampiņš”, vai arī “škrobe”. Tad visi viņam sakot – O, Robertiņš, tāds malacis! Taču komiskāki stāsti viņam ir saistībā ar latviešu tradicionālajiem svētkiem Jāņiem.

Mana bērnības recepte, kas iepriecina teju visus manu radus un ģimeni, kuri šo gardumu prasa vēl un vēl

Intervijā žurnālam “Kas Jauns” viņš atzinis, ka pirmie Jāņi Latvijā bijis viņam liels pārsteigums, kad viņš redzējis, ka latvieši visu nakti nepārtraukti spēj dejot. Tāpat pārsteigumu viņam sagādājis fakts, ka tieši šajā naktī gandrīz nav bijis nakts, jo gandrīz vai nesatumsa.

Lasi vēl: 4. jūlijs Senlatviešu kalendārā – Liepu diena: skaisti rituāli, kas palīdzēs piesaistīt ģimenes un attiecību laimi

Tomēr smieklīgākā pieredze viņam bijusi saistībā ar citu lietu – viņš devies uz pirmi reizi svinēt Jāņus un toreiz par Jāņiem un šo svētku tradīcijām vispār neko nav zinājis. “Braucām uz Saulkrastiem ar pilnu spaini marinētas gaļas un šķita, ka tajā dienā es neko nesaprotu,” – stāsta viņš.

“Man lika meklēt papardes ziedu, tikai vēlāk es sapratu, par ko ir runa, jo toreiz es reāli meklēju ziedus starp papardēm,” – viņš smejas.

Zemeņu – krēmsiera kūka, ko nav nepieciešams cept: manas draudzenes labākā recepte

Visu interviju ar Roberto Meloni var izlasīt žurnāla “Kas Jauns” numurā 25./26.